Μαγεμένο τριαντάφυλλο σε γυάλινο θόλο – Το πιο ιδιαίτερο λουλούδι για το πιο ξεχωριστό άτομο!

Εμπνευσμένο από το γνωστό σε όλους μας παραμύθι : Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ.

Πρόκειται για αληθινά τριαντάφυλλα που ζούνε χρόνια, διατηρημένα να παραμένουν όμορφα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην χάνουν τη γοητεία τους με το πέρασμα του χρόνου.

Σύμβολο παντοτινής αγάπης και ρομαντισμού το τριαντάφυλλο είναι κατεξοχήν το λουλούδι του Έρωτα.
Το τέλειο δώρο για κάθε περίσταση από γενέθλια, επέτειο, μέχρι και την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Forever rose κόκκινο

Ιστορία

Ένα κλασικό παραμύθι γραμμμένο από τη γαλλίδα συγγραφέα Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve με τίτλο στα γαλλικά: La Belle et la Bête και κυκλοφόρησε το 1740. Μετά το θάνατό της, η ιστορία συντομεύθηκε, ξαναγράφηκε και δημοσιεύθηκε από την Jeanne-Marie Leprince de Beaumont το 1756 και καταλήγει να είναι το γνωστό παραμύθι που όλοι αγαπήσαμε στα παιδικά μας χρόνια.

Η ιστορία της Πεντάμορφης και του Τέρατος είναι γνωστή σε όλους μας. Αναφέρεται σε ένα μαγικό τριαντάφυλλο που προσφέρθηκε σε έναν πρίγκιπα από μια μάγισσα και μέσα από το τριαντάφυλλο γεννιέται μια αληθινή ιστορία αγάπης.

Μια ιστορία αγάπης, τόσο διαφορετική από τις συνηθισμένες που άγγιξε τις καρδιές όλων μας. Ανήκει στα αγαπημένα μας παραμύθια που έχουμε διαβάσει, έχουμε δει και λατρέψαμε και σε ταινία.

Forever Rose Μαύρο

Η ταινία Disney

Η Disney το 1991 δημιούργησε μια ρομαντική ταινία φαντασίας κινουμένων σχεδίων και για πρώτη φορά παρουσίασε το μακροβιότερο τριαντάφυλλο. Η ταινία βασίστηκε και εμπνεύστηκε από το γαλλικό παραμύθι με τον ίδιο τίτλο, της Ζαν-Μαρί Λεπρένς ντε Μπωμόν (Jeanne-Marie Leprince de Beaumont).

Το 2002, η ταινία επιλέχθηκε και μπήκε στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου (National Film Registry -NFR). Σε αυτό επιλέγονται ταινίες οι οποίες είναι “πολιτισμικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντικές” για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το μητρώο επιλέγεται από το National Film Preservation Board (NFPB) της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου. Ο σκοπός του είναι να διασώσει και να διατηρήσει ταινίες για την κινηματογραφική κληρονομιά της χώρας.

Παραμύθι-περίληψη

Μια φορά κι έναν καιρό, μια μάγισσα φτάνοντας σε ένα κάστρο ζήτησε καταφύγιο από έναν όμορφο πρίγκιπα και ως αντάλλαγμα της φιλοξενίας, θα του έδινε ένα λουλούδι, ένα τριαντάφυλλο.
Εκείνος όμως αρνήθηκε και η μάγισσα για να τιμωρήσει την αλαζονεία του τον μετέτρεψε σε ένα άσχημο τέρας. Του άφησε το τριαντάφυλλο και έναν μαγικό καθρέπτη για να μπορεί να βλέπει τι γίνεται έξω από το κάστρο του.

Για να λυθούν τα μάγια, παρά την ασχήμια του, θα έπρεπε να βρει την αληθινή αγάπη προτού το τριαντάφυλλο χάσει και το τελευταίο του πέταλο. Αν δεν τα κατάφερνε θα ήταν καταδικασμένος να παραμείνει για πάντα έτσι.

Το τέρας έκρυβε καλά σε ένα δωμάτιο του κάστρου, το τριαντάφυλλο που του είχε αφήσει η μάγισσα για να του υπενθυμίζει πόσος χρόνος του απομένει μέχρι να καταφέρει να λύσει τα μάγια. Το είχε βάλει κάτω από ένα γυάλινο θόλο και το προστάτευε καθώς το τελευταίο πέταλο θα έπεφτε στα 21 πρώτα του γενέθλια.

Μετά από δέκα χρόνια, μια κρύα νύχτα του χειμώνα ένας έμπορος καθώς επέστρεφε στο σπίτι και στην οικογένειά του, βρέθηκε στο μαγεμένο κάστρο και έκοψε ένα τριαντάφυλλο από τον κήπο του. Έρχεται όμως αντιμέτωπος με το τέρας και φυλακίζεται.

Για να σωθεί ο έμπορος επικαλείται τις κόρες του και έρχεται σε συμφωνία μαζί του να φέρει στο κάστρο μία από τις κόρες του. Καθώς το τριαντάφυλλο που είχε κόψει προοριζόταν για την κόρη του την Μπελ, εκείνη εθελοντικά ζήτησε να πάρει τη θέση του πατέρα της.

Έτσι η Μπελ βρίσκεται φυλακισμένη και φοβισμένη στο κάστρο του μαγεμένου πρίγκιπα. Σύντομα διαπιστώνει ότι το τέρας είναι ευγενικό και καλόψυχο. Παρά την εμφάνισή του δεν είναι τόσο σκληρός και άκαρδος όσο έδειχνε και αρχίζει να τον ερωτεύεται πραγματικά.

Με την αποκάλυψη της πραγματικής αγάπης μεταξύ τους, τα μάγια λύνονται και το τέρας ξαναγίνεται ο όμορφος νεαρός πρίγκιπας.
Έτσι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Λίγα λόγια για το αποχυμωμένο τριαντάφυλλο

Κάθε τριαντάφυλλο στέκεται όρθιο μέσα σε έναν γυάλινο θόλο. Έχει υποστεί ειδική επεξεργασία για να διατηρηθεί περίπου 1-3 χρόνια.
Ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό ΔΩΡΟ ΑΓΑΠΗΣ!

Γιατί η αγάπη είναι σαν παραμύθι. Ξεκινήστε το δικό σας παραμύθι και ταξιδέψτε στη δική σας ξεχωριστή ιστορία αγάπης… γράφοντας στην κάρτα που θα το συνοδεύει : Μια φορά και έναν καιρό ξεκίνησε το δικό μας παραμύθι …

Ακόμη και όταν μεγαλώνουμε, τα παραμύθια παραμένουν μαζί μας.

Πριγκίπισσες, πρίγκιπες, νεράιδες, μάγισσες όλοι έχουν έναν ρόλο και στη θύμηση τους νιώθουμε “παιδιά”. Είναι ιστορίες αγάπης με ευτυχισμένο τέλος “…και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…”.

Forever rose κόκκινο

Εκτός από τα κλασικά κόκκινα τριαντάφυλλα που μοιάζουν περισσότερο με του παραμυθιού beauty and the beast, στο eflowers.gr θα βρείτε τα forever rose σε φούξια και πολύχρωμα (rainbow).

Του έχουν δοθεί πολλά ονόματα, σίγουρα όπως και να το αναζητήσετε θα κάνετε την πιο ρομαντική έκπληξη στο πρόσωπο που αγαπάτε!

  • Forever Roses
  • Τριαντάφυλλα για “πάντα”
  • Παντοτινά τριαντάφυλλα
  • Αποχυμωμένα τριαντάφυλλα
  • Βαλσαμωμένα τριαντάφυλλα
  • Μαγεμένα τριαντάφυλλα
  • Eternity rose
  • Enchanted Rose
Forever Rose Μαύρο

Ένα όμορφο διατηρημένο τριαντάφυλλο με πεσμένα πέταλα σε γυάλινη καμπάνα με μαύρη ξύλινη βάση.

Forever rose κόκκινο

Διατηρείται μέσα στον γυάλινο θόλο • Μην πέφτει απευθείας ηλιακό φως • Δεν χρειάζεται νερό • Δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

X