Το κυκλάμινο ανήκει στα όμορφα ανθοφόρα φυτά που τραβάει την προσοχή μας τόσο για τα άνθη του όσο και για τα σκούρα πράσινα (σε σχήμα καρδιάς) φύλλα του.

Είναι πραγματικά ένα υπέροχο φυτό και πολύ αγαπητό στην επιλογή δώρου για πολλούς και ας ανήκει στην κατηγορία των απαιτητικών φυτών.

Το βρίσκουμε σε γλάστρες μικρές και μεγάλες με κόκκινα, ροζ, φούξια και λευκά λουλούδια. Πλαισιώνει συνθέσεις φυτών σε πήλινα και καλάθια δίνοντας χρώμα στις πράσινες κατασκευές των ανθοπωλείων.

Φωτισμός

Αν θέλουμε τόσο πολύ να το κρατήσουμε μέσα, θα πρέπει να το διατηρήσουμε σε ένα καλά φωτισμένο χώρο χωρίς θέρμανση και τα βράδια να το μεταφέρουμε στο μπαλκόνι.

Ενδεικτικά να γνωρίζετε ότι τα κυκλάμινα δεν αντέχουν και πολύ μέσα στο σπίτι.

Το κυκλάμινο κανονικά είναι φυτό για μπαλκόνι, βεράντα και κήπο. Αγαπά πολύ τις χαμηλές και δροσερές θερμοκρασίες και την υγρασία. Το τοποθετούμε σε φωτεινό μέρος (μακριά όμως από τις ακτίνες του ήλιου) και το ποτίζουμε τακτικά και προσεχτικά.

Υγρασία

Το νερό δεν πρέπει να το ρίχνουμε από επάνω και να ακουμπάει τους μίσχους και το φύλλωμα, επίσης ούτε και το ράντισμα επιτρέπεται για μην να σαπίσουν τα φυλλώματα.

Ανασηκώνουμε με προσοχή τα φύλλα του φυτού και ρίχνουμε το νερό στο χώμα, διαφορετικά γεμίζουμε με λίγο νερό έναν κουβά και τοποθετούμε την γλάστρα μέσα. Την αφήνουμε μέχρι να νιώσουμε με το δάχτυλο μας ότι το χώμα είναι νωπό.

Με λίγα λόγια πρέπει να παρακολουθούμε τακτικά το φυτό και να το ποτίζουμε όταν βλέπουμε ότι το χώμα του είναι στεγνό.

Για να ενθαρρύνουμε την άνθιση του φυτού, είναι σημαντικό να κόβουμε τα λουλούδια που εξασθενούν.

Συντήρηση

Μόλις τελειώσει η ανθοφορία του θα έχετε την εντύπωση ότι σας έχει χαλάσει αφού τα φύλλα θα κιτρινίζουν και θα πέφτουν.

Το φυτό απλά είναι τώρα σε αδράνεια και δεν πρέπει να πεταχτεί. Με την κατάλληλη φροντίδα μπορείτε να το δείτε να ξανανθίζει σε λίγους μήνες.

Σταματήστε το πότισμα, καθαρίστε το από τα μαραμένα και ξεραμένα φύλλα και τοποθετήστε το σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος.

Τα φύλλα θα συνεχίσουν να εξασθενούν και να μαραίνονται και όταν όλα θα έχουν πέσει μπορείτε να το μεταφυτεύσετε.

Προσοχή, εάν το κυκλάμινο είναι ακόμα στην ανάπτυξη και στην ανθοφορία, η μεταφύτευση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο φυτό.

Μόλις αναδυθούν τα νέα φύλλα μπορείτε να το μετακινήσετε πάλι στην αρχική του θέση.

Αγοράστε ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ on-line

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

X