Κομψή και πανέμορφη, η αζαλέα είναι ένα όμορφο δώρο και η τέλεια επιλογή για εκείνους που θέλουν να έχουν έναν όμορφο κήπο με ανθισμένα φυτά ή μια όμορφη ανθισμένη βεράντα.

Τα όμορφα λουλούδια της αζαλέας χρησιμοποιούνται συχνά ως δώρα σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Όταν επιλέγετε μια αζαλέα, διαλέξτε μια με σφιχτά μπουμπούκια και με υγιή φύλλα για να χαρείτε περισσότερο την ανθοφορία της.

 

αζαλέα

Η καλή φροντίδα θα βοηθήσει την αζαλέα σας να παραμείνει όμορφη.

Ανήκει στην οικογένεια Rhododendron (Ροδόδενδρο) και κατάγεται από την Ιαπωνία, την Κίνα και την Κορέα. Είναι φυτό εξωτερικού χώρου και έχει άφθονα, πολύχρωμα και μακράς διάρκειας λουλούδια.

Στο ανθοπωλείο την βρίσκουμε σε ροζ ανοικτό, ροζ σκούρο, λευκό, κόκκινο ή δίχρωμη.

Ανθίζει μία φορά το χρόνο ανταμείβοντας σας κάθε άνοιξη με μπουκέτα από όμορφα λουλούδια και μπορεί να κλαδευτεί αμέσως αφού έχει ολοκληρώσει την ανθοφορία της.

Φωτισμός

Χρειάζεται μέτριο φωτισμό, όχι άμεσο ήλιο. Επιλέξτε να την τοποθετήσετε σε μέρος ελαφρώς σκιασμένο. Αποφύγετε γενικά τον πολύ ήλιο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ιδανική θερμοκρασία : 10-20°C.

Υγρασία

Η αζαλέα θέλει τακτικό πότισμα και αγαπάει την υγρασία. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχει ανάγκη από πολλά ραντίσματα και τον χειμώνα πολύ λιγότερα. Προσοχή όμως τα ποτίσματα πρέπει να γίνονται με μέτρο και αφού κρίνουμε ότι χρειάζεται. Της αρέσει το νερό απλώς δεν της αρέσει να κάθεται

σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσέχετε ο πάτος της γλάστρας να μην έρχεται σε άμεση επαφή με το πιατάκι που πιθανότατα να έχει νερό. Οφείλουμε λοιπόν να ελέγχουμε το χώμα να έχει καλή αποστράγγιση για να μην σαπίσουν οι ρίζες της.

Χώμα-Έδαφος-Λίπανση

Χρειάζεται χώμα όξινης σύστασης για να αναπτυχθεί όπως καστανόχωμα ή κάποιο μείγμα πλούσιο σε τύρφη (είναι πολύ όξινο πορώδες με μεγάλη απορροφητική ικανότητα), με καλή κατακράτηση νερού και θρεπτικών στοιχείων. Η λίπανση θα την κρατήσει υγιή και συνιστάται “λίπασμα για οξύφυλλα φυτά” (το βρίσκετε στα supermarket και στα φυτώρια).

αζαλέα

Αγοράστε on-line αζαλέα

αζαλεα ροζ
Αζαλέα λευκή

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

X