Η Μπουκαρνέα, είναι ένα ξεχωριστό φυτό εσωτερικού χώρου, αργής ανάπτυξης με καταγωγή από το Μεξικό. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αγαπητή σε πολλούς.

Μπουκαρνέα

Οι βασικοί λόγοι είναι δύο.
Πρώτον για την ιδιαίτερα εκπληκτική της εμφάνιση. Ταιριάζει παντού και έχει την ικανότητα να διαμορφώσει απίστευτα όμορφα έναν χώρο και να εντυπωσιάσει όσους την κοιτούν.
Δεύτερον για την ανθεκτικότητα της. Είναι γερό φυτό, μαθημένη στην ξηρασία και αρκετά σκληρή ώστε να έρθει αντιμέτωπη με “πιθανή παραμέληση φροντίδας”- όχι όμως συχνή. Δύσκολα θα σας χαλάσει και αν γίνει κάτι τέτοιο οφείλεται συνήθως στο υπερβολικό πότισμα. Γενικά είναι ιδανικό δώρο σε ανθρώπους που δεν έχουν πολύ χρόνο να φροντίζουν φυτά.

Μπουκαρνέα

Μπουκαρνέα και ιδιαιτερότητα

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του φυτού είναι ότι στην βάση του έχει “πρησμένο” κορμό. Εκεί αποθηκεύεται το νερό και του επιτρέπει να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς νερό.

Στην κορυφή του κορμού του, αναπτύσσονται τα μακριά και εύκαμπτα πράσινα φύλλα του. Είναι γνωστή ως μπουκαρνέα αλλά πολλοί την αποκαλούν “αλογοουρά” επειδή τα φύλλα του έτσι όπως πέφτουν μοιάζει με την ουρά αλόγου και “πόδι του ελέφαντα” χάρη στην υπερβολική του σιλουέτα λόγω του κορμού του.

Μπουκαρνέα

Πότισμα

Το καλοκαίρι να ποτίζετε ανά δύο εβδομάδες και τον χειμώνα 1 φορά είναι αρκετή.
• Πριν ποτίσετε να παρατηρείτε το χώμα να είναι στεγνό και τότε να ρίχνετε νερό.
• Αν υπάρχει πιατάκι να το αδειάζετε μετά από κάθε πότισμα που κάνετε. Το ίδιο ισχύει αν έχετε την μπουκαρνέα μέσα σε ποτ.
• Για να καθαρίσετε τα φύλλα από τυχόν σκόνες, ψεκάστε τα με νερό και απαλά με ένα μαλακό πανί καθαρίστε.

Φως

Τοποθετήστε κάπου που θα δέχεται άπλετο ηλιακό φως, όχι όμως άμεσο (μην πέφτει απευθείας ο ήλιος επάνω της). Το δωμάτιο πρέπει να είναι φωτεινό για να αναπτυχθεί σωστά και να διατηρήσει υγιή τα φύλλα της. Βρείτε ένα μέρος που να μην είναι κοντά σε ρεύματα, σώματα καλοριφέρ και να μην πέφτει το air condition επάνω στο φυτό.
Αν και η μπουκαρνέα αντέχει γενικά σε υψηλές θερμοκρασίες, προσπαθήστε η θερμοκρασία χώρου να μην ξεπερνάει τους 30° C και η ελάχιστη τους 8°C. Ιδανικά 18°-24° C καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους

Μπουκαρνέα

Στείλτε μια μπουκαρνέα δώρο σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

X