Η δημοτικότητα αυτών των λουλουδιών οφείλεται στα εντυπωσιακά και όμορφα άνθη του καθώς στολίζουν τα βάζα μας και ευωδιάζουν το χώρο μας.

Με τα μεγάλα άνθη και το πλούσιο φύλλωμα που έχουν, δημιουργούν πάντα εντυπωσιακές ανθοσυνθέσεις και μπουκέτα. Είναι επίσης ιδανικά για συνθέσεις γάμων και βαπτίσεων και ορισμένες ποικιλίες τις χρησιμοποιούμε σε λυπητερά γεγονότα.

Στα ανθοπωλεία θα βρείτε δεκάδες επιλογές από λίλιουμ, σε χρώματα και ποικιλίες. Οι πιο κοινές και διαθέσιμες είναι τα απλά λίλιουμ και τα λίλιουμ Οριεντάλ.

Η διαφορά που έχουν τα απλά λίλιουμ με τα λίλιουμ οριεντάλ, είναι ότι τα τελευταία έχουν περισσότερο άρωμα και τα άνθη τους είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος.

Για να αποτρέψουμε τη γύρη να χρωματίσει τα πέταλα του λουλουδιού ή τα ρούχα μας, αφαιρούμε τους στήμονες. Συνήθως οι ανθοπώλες τους αφαιρούν αλλά αν τα πάρουμε από το κατάστημα κλειστά, θα πρέπει όταν ανθίσει το λουλούδι να το κάνουμε εμείς οι ίδιοι.

Τα λίλιουμ θα στολίσουν το σπίτι μας με τα όμορφα χρώματα τους και αν επιλέξουμε τα οριεντάλ θα πλημμυρήσει ο χώρος μας με το άρωμα τους.

Ο χρόνος που κρατάνε στο βάζο μας είναι περίπου 15 μέρες (πολλές φορές και παραπάνω, εξαρτάται από τη θερμοκρασία που έχουμε στο χώρο μας), αν τα πάρουμε όταν είναι κλειστά. Θέλουν την συνήθη περιποίηση για κομμένα λουλούδια δηλαδή αλλαγή νερού κάθε 2 μέρες και κόψιμο του μίσχου περίπου 2-3 εκατοστά λίγο στραβά με ένα μαχαίρι.

Με ένα μαχαιράκι κόψτε διαγώνια (περίπου 2-3 εκ.) την άκρες στο κάθε στέλεχος. Η διαγώνια τομή στο κοτσάνι κάνει μεγαλύτερη την επιφάνεια στο κομμένο άκρο του λουλουδιού και έτσι το κρατάει ενυδατωμένο.
Απογυμνώνετε τα χαμηλότερα φύλλα του λουλουδιού ώστε όταν τοποθετηθούν στο βάζο να μην ακουμπάνε στο νερό και δημιουργηθούν βακτήρια με αποτέλεσμα τη μικρότερη διάρκεια ζωής τους.
Αφού έχετε κόψει τα κοτσάνια τους, τα ξεπλένετε με άφθονο νερό.
Γεμίστε ένα βάζο με καθαρό και χλιαρό νερό και τοποθετείστε ένα ένα τα λουλούδια με προσοχή.
Βάλτε το βάζο μακριά από ρεύματα και θερμαντικά σώματα.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε στην αγορά τους είναι να μην είναι παγωμένα, κάτι που γίνεται συνήθως κατά την μεταφορά τους από φορτηγά ψυγεία όπου δεν έχει προσεχτεί καλά η θερμοκρασία μεταφοράς τους. Αν είναι παγωμένα δεν ανοίγουν και χαλάνε στο βάζο μας κλειστά.

Δυστυχώς μερικές φορές θέλει πολύ έμπειρο μάτι για να το καταλάβεις αλλά αν είναι έντονο το πρόβλημα φαίνεται αν δούμε ότι τα πέταλα έχουν χάσει τους χυμούς τους και είναι στεγνά.

Απλά λίλιουμ (Lilies)

Σε πολλά χρώματα και από τις πιο διαθέσιμες ποικιλίες στα ανθοπωλεία. Έχουν ελάχιστα έως καθόλου άρωμα. Χρησιμοποιούνται πολύ σε μπουκέτα, σε συνθέσεις και σε στολισμούς γάμων και βαπτίσεων.

Λίλιουμ Οριεντάλ (Oriental Lilies)

Μεγάλα σε μέγεθος και με έντονη μυρωδιά. Είναι από τα πιο δημοφιλή λουλούδια που χρησιμοποιούνται σήμερα σε γάμους και βαπτίσεις, λόγω της μεγαλοπρεπής τους εμφάνισης.

Λίλιουμ Λόγκιφλορουμ (lilies longiflorum)

Τα λουλούδια έχουν σχήμα τρομπέτας και κρέμονται στο πλάι. Είναι άσπρα και έχουν μια γλυκιά μυρωδιά ιδιαίτερα τη νύχτα.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό λουλούδι που χρησιμοποιείται κυρίως σε συνθέσεις κηδειών.

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

X