Η καλαθέα είναι ένα όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου με εντυπωσιακά μεγάλα φύλλα, δίχρωμα ή και τρίχρωμα ανάλογα την ποικιλία.
Mε την κατάλληλη φροντίδα μπορείτε να την διατηρήσετε πολλά χρόνια και υπάρχουν πολλά είδη στην οικογένεια των φυτών. Τα εντυπωσιακά ριγέ φύλλα της, προσφέρουν μια μοναδική αντίθεση στον χώρο σας.

Η Calathea Wavestar, η Calathea Crocata, η Calathea Makoyana, η Calathea Medallion και η Calathea Warscewiczii είναι μερικές από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ποικιλίες που διατίθενται.

Τα κοινά ονόματα που δίνονται σε αυτά τα φυτά, συνήθως αναφέρονται στα περίτεχνα σχέδια που βρίσκονται στα φύλλα τους. Η καλαθέα κροκάτα λέγεται και «Αιώνια Φλόγα», το οποίο προέρχεται από τα κίτρινα και πορτοκαλί λουλούδια που μοιάζουν με φλόγα.
Οι ποικιλίες της διαφέρουν ως προς το μέγεθος των φύλλων, το ύψος, τα χρώματα και τα σχέδια. Ωστόσο όλες έχουν τις ίδιες απαιτήσεις φροντίδας.

Η καλαθέα είναι αρκετά δημοφιλής όχι μόνο επειδή ανήκει στα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα που αναπνέουμε, αλλά επειδή προσθέτει μια μοναδική και ξεχωριστή ομορφιά στο ντεκόρ ενός δωματίου.

Φωτισμός
Αναπτύσσεται σε ημισκιερά μέρη. Το άμεσο ηλιακό φως θα κάνει το χρώμα των φύλλων λιγότερο ελκυστικό και πιθανώς να τα κάψει. Το καλύτερο μέρος είναι κοντά σε παράθυρο με κουρτίνα για να της παρέχει μέτριο φως. Το φυτό για να διατηρηθεί θα πρέπει να προστατεύεται από ρεύματα αέρα.

Υγρασία
Η υψηλή υγρασία είναι απαραίτητη και δυστυχώς τα περισσότερα σπίτια έχουν χαμηλή υγρασία. Αυξήστε την υγρασία της, τοποθετώντας το φυτό σε ένα δίσκο με βότσαλα. Απαιτεί μεν χώμα που να κρατά την υγρασία, αλλά δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην καλή αποστράγγιση.
Τους ζεστούς μήνες να ποτίζεται κάθε 3 μέρες και τον χειμώνα μια φορά την εβδομάδα.

Μεταφύτευση
Ελέγχεται το φυτό κάθε άνοιξη για να δείτε αν χρειάζεται μεταφύτευση.

Προσέξτε :

Εάν οι ρίζες έχουν τυλιχθεί γύρω από το κάτω μέρος του φυτού, χρειάζεται άμεσα μεταφύτευση.
Μαραμένα φύλλα : μας δείχνει ότι υπάρχει πολύ υγρασία στο φυτό (υπερβολικό πότισμα)
Ξεθωριασμένα φύλλα : δηλώνει άμεσο ηλιακό φως
Καφέ άκρες στα φύλλα : σημαίνει ότι ο αέρας είναι πολύ ξηρός

Κάθε βράδυ διπλώνει τα φύλλα της προς τα πάνω (σαν να μιμείται τα ανθρώπινα χέρια διπλωμένα στην προσευχή).

Επιλέξτε την δική σας Καλαθέα on-line

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

X